De heenreis met Gijs naar Tolmezzo duurde 2,5 uur langer dan de bedoeling doordat er heel veel file in Duitsland was, voornamelijk vanwege wegwerkzaamheden. Uiteindelijk kwamen we om half 12 ‘s avonds aan in het huisje midden in de bergen bij Fusea. Een mooie verbouwde hooischuur met alle gemakken, behalve dan een werkende internetconnectie en een vaatwasser die het doet. Vanwege dit laatste nog 100 euro korting gehad op de huur omdat Emiel zijn mond open trok… beter !

Op zaterdag hadden we de inschrijving en de openings parade. De eerste ging behoorlijk soepel, de tweede ging op z’n Italiaans maar dat heeft dan ook wel weer zijn charme. Dus niet op tijd, onduidelijk wat wij als teams moesten doen en geen programma. Ik vind het altijd wel leuk. Ik zag piloten die ik lange tijd niet had gezien en dat is het altijd fijn even kort bij te kletsen. Na het officiele gebeuren stond er een enorm buffet met Italiaanse hapjes klaar. Er stortte zich meer dan 100 mensen op en na 10 minuten was het helemaal op.

Zondag was het practice day. Er werd alleen geen taak uitgezet vanwege het weer. Iedereen kon gaan vrij vliegen. Ik heb alleen een kort vluchtje gemaakt om de spieren wat op te warmen en te checken of mijn toestel correct vliegt en of het starten en landen goed ging. De start had ik wel wat meer energie in mogen stoppen, de landing ging perfect. Ik landde bij het parapent veld. Hier is ook een barretje bij en zo konden we het einde van de Formule 1 ook nog even zien.

Verslag taak 1 t/m 3 volgt nog, eerst lunchen nu.

Uitslagen

Oefenvlucht op de DHV XC website.
Taak 1 op de DHV XC website.
Taak 2 op de DHV XC website.
Taak 3 op de DHV XC website.