De eerste taak is altijd even anders omdat je erin moet komen en omdat het voor mij belangrijk is om deze dag goed te scoren zodat je de volgende dagen eerder kunt starten.
Toen ik vanochtend op de berg aan kwam lag deze nog in de bewolking en het duurde nog ruim een uur voordat deze uit de bewolking kwam. De taak werd 96km en de startwind werd steeds spaarzamer naarmate de middag vorderde. Ik moest als één van de laatste starten. Dat was deze keer zeker niet handig omdat de berg inmiddels in de schaduw lag en alleen in het dal scheen nog de zon. De start was lastig, weinig wind, dus goed meelopen. Maar toch, het was geen ideale start, laag over de grond is toch niet fijn.
Mijn harnas snel dicht, VG vol aan en even naar het ZO zat een groepje te draaien in een bel. Daar ging ik effecient naartoe (Harnas is nu goed afgesteld) en ik draaide redelijk makkelijk naar boven. Dit was een besluitloos groepje, daar heb ik niets aan dacht ik toen ik boven was. Snel verder richting de zon in het dal.
Dit werkte niet helemaal zoals gepland. Ik kwam in een prutsbelletje terecht waarvan ik verwachte dat deze het wel weer zou gaan doen, maar niet dus. Daarna ben ik toch maar iets naar het zuiden gevlogen en kwam ik Mario 50 meter boven me tegen. Ik kwam hier echter niet omhoog en moest op zoek naar een landingsterrein. Een mooi grasveld werd het met een mooie landing. De lokale boer kwam al snel op bezoek en met handen en voeten en later met Google Translate hebben we het één en ander gepraat over deltavliegen en over het boeren leven.

Daarna moest ik wel een heel stuk lopen met de delta op mijn schouders. Immers een goed landingsveld gaat voor landen naast een weg met vervolgens een makkelijke retrieve.

Op het goalveld moesten we even wachten, maar uiteindelijk kwam Arne op goal aan en konden we terug naar het hotel om weer bij te praten en vervolgens België tegen Frankrijk te kijken op het WK voetbal in Rusland. Helaas heeft België verloren. Met Jochen in de buurt en Nederland niet op het WK zijn de Nederlands hier al snel reserve Belgen.

Mijn vlucht op de DHV-XC Website.
Uitslagen.
Organisatie website

opbouwen op de startplek taak 1 lokale boer kwam een kijkje nemen