Another day at the hanggliding office.
Het wordt nu langzamerhand routine…. 7 uur gaat de wekker, half 8 uit bed, fruitontbijt samen met Mario en om half 9 zitten we in de auto naar de start. 90km later staan we rond 9:45 op de start. Vervolgens rond 11:15 briefing en tond half 1 start de eerste piloot.
Er werd een 130km taak uitgezet en vooral het begin was lastig. Na het keerpunt in het dal moest aan de ridge weer hoogte gemaakt worden. Dit ging echter heel moeilijk. Ik zat daar met de toppers in een zwak belletje te draaien om de steek op het vlakke land te kunnen maken. Langzaam kwam ik steeds wat verder boven het plateau en uiteindelijk op 2200 meter ging ik ervoor.
Al snel zag ik voor me iemand draaien. Daar ging het voor mij ook verder omhoog boven het dorpje.
Hierna door na het eerste keerpunt. Ik moest een groot bos over waar een brand in was. Erboven ging het goed omhoog naar 3000 meter waar ik nog even met Mario vloog. Daarna doorglijden naar het keerpunt waar ik bovenin een grote gaggle van 50 piloten kwam. Vanaf dit punt tot aan keerpunt 2 ging het allemaal vrij goed. De echte kernen van de bellen waren vaak moeilijk te vinden maar met meerdere piloten om je heen heb je snel de plus drie te pakken.
Bij het glijden tussen de bellen merk ik wel dat ik wat meer hoogte verlies ten opzichte van anderen. Dit zal mijn zeildoek wel zijn dat wat ouder is.
Na keerpunt 2 kwam ik wat lager maar wederom ging ik boven een vuur vliegen en dat was in het begin super turbulent maar later bracht het ons groepje weer goed op hoogte.
Boven Planatina vond ik de laatste bel van de dag. Met de hoogte durfde ik het bos erachter niet over dus landde ik ervoor in hetzelfde veld als Frank 2 dagen geleden. Netjes aan de grond in een groot open veld.
Ik had 110km gevlogen in 4:10 uur en was hiermee de beste Nederlander. Dit was voor mij de eerste keer op zo’n grote wedstrijd dus altijd leuk om mee te nemen in je persoonlijke verbeteringen elk jaar.

Mijn vlucht op de DHV XC website.