Het WK gaat beginnen en ik ben er klaar voor. Gisteren de laatste kleine wijzigingen aan mijn materiaal gedaan en zo moet het allemaal werken.
De taak van 106km moest voor mij ook wel goed gaan, want iedereen ging vlot de berg af en we zaten met een man of 80 in een gaggle. Deze was uiteindelijk veel te log waardoor het niet goed werkte. Gelukkig was de startgate daar en gingen we allemaal snel op pad het dal in. Hier kwamen we lager en lager en ik had zoiets van, gaan we nog omhoog of wat?
Uiteindelijk vlogen we met z’n allen een hele sterke bel binnen en kon ik hierna op pad. De thermiek was uitstekend met +4m/s. Sterke bellen tot 3500 meter en dan steken en dat zo veel mogelijk te herhalen.
Mijn steeksnelheid tussen de bellen is alleen niet snel genoeg merk ik waardoor ik aan het einde van de dag moet pielen om goal te kunnen halen. Zo ook vandaag, vanaf mijn laatste thermiek waar ik vertrok op 3400 meter heb ik niets meer gevonden en zo stond ik 12 km voor goal aan de grond. In principe weinig verkeerd gedaan maar ach de retrieve was weer een heel ander verhaal. Ik stond in een mooi groot veld en even later lande er nog een piloot en nog even later Corinna. Corinna werd door haar helpers dwars door de weilanden en bushbush opgehaald. Ik ben de weg af gaan lopen en kwam zo aan bij een hek waar toevallig tegelijkertijd mijn retrieve kwam (Renata met Joost) en de zoon des huizes in zijn auto. Hij kon het hek open maken en konden we naar mijn delta toe rijden. Super makkelijk ging dat. Mijn delta lag nog niet op de auto of de zoon-des-huizes verteld dat er nog 2 piloten een stuk verderop geland zijn. Uiteindelijk zijn we door totaal 4 hekken achter hem aan gereden om Yoko en Raul Guerra op te halen. Allemaal toeval dit natuurlijk, maar zonder ons hadden ze er nooit voor middernacht uitgekomen volgens mij. Ik was al in bijna donker opgehaald (18:00) maar deze twee hadden dan in het donker gezocht moeten worden.
De rit door het weiland leek meer op een soort Parijs-Dakar. Erg leuk en Joost houdt wel van een stukje off road.
We gingen snel terug naar Brasilia. Onze tracklogs inleveren en dan snel eten en weer vroeg naar bed want de rust heb je hard nodig.

Mijn vlucht op de DHV XC Website.