Op zaterdag waren we terug gekomen van de German Open. Ik had de zondag en de maandag om mijn spullen in orde te maken voor de reis naar het WK in Brazilië.
Zondag heb ik mijn toestel zelf korter gemaakt van 5.2m naar 4.1m. Zodoende kan deze makkelijker in het vliegtuig. De onderdelen eraf halen voor het kortpakken ging vrij snel. De ervaring hiermee door 2 maal naar Forbes te gaan speelde dus mee.
Maandag ochtend vroeg was ik met een weegschaal in de hand bij de Bouwmaat om Styrofoam te halen. Ik wilde dit om mijn toestel heen doen als bescherming. Ik kwam er alleen al snel achter dat ik voor 8kg aan deze platen nodig zou hebben en dat is veel te zwaar. In het schap boven deze platen lagen rollen met band wat gebruikt wordt om in de randen te leggen bij het betonstorten van een vloer. Dit bleek ideaal spul te zijn.
Samen met Anne-Marie kon dit in meerdere lagen strak om de delta heen gedraaid worden. Aan anderhalve rol had ik genoeg.
Na het inpakken vervolgens op de weegschaal. Netjes 34kg. Dat is 2kg boven het maximale gewicht, maar Corinna had gezegd dat dit wel kon. Een paar uur later krijg ik een whatsapp van Corinna dat ze problemen hebben bij het inchecken omdat die 2kg er echt uit moet. Dus moest ik mijn prachtige kunstwerk weer gedeeltelijk open maken om 2 uprights eruit te halen, zodat ik weer onder de 32kg uit kom.

De volgende dag met een bus vol spullen, verpakkingsmateriaal en tassen en kartonnen box naar Urmond gereden waar Frank woont en wij met z’n allen hebben afgesproken om 10:00.
Een delta weegt tussen de 35 en 40kg. Dus een aantal onderdelen moesten bij elkaar gepakt worden. Dit bleek toch lastig te zijn om alles in één pakket te krijgen. Dus werden het 2 pakketten van ongeveer 20kg.
Mijn onderdelen gingen samen met die van Joost in een ski reistas met bescherming aan de binnenkant.

Om 1 uur richting Frankfurt waar we om half 5 aan kwamen tussen terminal A en B (tip van Corinna). Dit is de plek waar de speciale bagage ingechecked moet worden. Het inchecken ging eenvoudig en zonder problemen en het personeel dat onze delta’s weg bracht ging hier netjes mee om. Bij het wachten bij de gate zagen we zelfs onze delta’s het ruim van het vliegtuig in gaan. Dit ging ook allemaal netjes.
Van te voren had ik rij 27 gereserveerd, dus we hadden extra beenruimte. Dit bleek super fijn te zijn want voor de 3de keer van mijn leven heb ik ongeveer 4 uur kunnen slapen tijdens een vlucht.
Bij aankomst was het nog wel even wachten op de papierwinkel om onze delta’s tijdelijk in te voeren. Deze waren zonder beschadiging aan de verpakking aangekomen. Complimenten dus aan Lufthansa.
In aankomsthal stonden Mario en Renata (onze tweede retriever) ons al op te wachten en vervolgens zaten onze delta’s spoedig op de prachtige auto’s die Mario had geregeld.

Na een tussenstop bij een familiehuis van Mario reden we door het prachtige en gevarieerde landschap tussen Rio en Brasilia. ‘s Avonds om 22:00 kwamen we aan in een hotelletje in Tres Maria.
De volgende ochtend weer vroeg verder waar we tegen 3-en aankwamen in Brasilia. Deze reis duurt toch wel wat langer dan gedacht, ongeveer 18 uur. Na aankomst inchecken in ons appartementje. Als roommate heb ik Mario die toch wel grappige dagelijkse routines heeft die je anders niet ziet/weet 😉
Na mijn spullen in het appartement gezet te hebben ging iedereen zijn ingepakte delta uitpakken en zorgen dat deze weer vliegklaar is. Bij iedereen was het allemaal goed gegaan, dus dat is helemaal fijn.

Bescherming om mijn delta voor vervoer Een voorzichtige operatie om twee uprights eruit te halen Met mijn auto naar Frankfurt Inchecken van onze spullen Delta's worden ingeladen in het vliegtuig Rij 27 voor onze benen Super Mario !! Onderweg naar Brasilia Onderweg naar Brasilia Toestellen weer in orde maken
Voor ons appartement (links eerste verdieping) Meeting Josh (Ozzie) Op de startplek blij zijn