Al vele weken achter elkaar is het werken werken werken wat de klok slaat. Totaal niet vervelend natuurlijk maar het gaat wel ten koste van het deltavliegen. De Aeros Winterrace ging aan mijn neus voorbij.
Maar deze woensdag vliegdag gaat niet aan mijn neus voorbij.
Ik zou eerst naar Kerken gaan maar op het laatste moment besloot ik toch naar stadskanaal te gaan omdat ik verwachte dat de bewolking wel mee zou vallen en ook omdat de wind in het Noorden veel minder zou zijn dan in Kerken.
Ik was de laatste die aankwam om 12:45.
Arne, Emiel, Araldo, Paul, Coen en Erik waren al opgebouwd en vertrokken voor mij. Cornelia zou een mooi moment afwachten.
Ik had mijn ski ondergoed aan en twee paar handschoenen en dat was nodig ook, want op wolkenbasis was het min zes graden.
Na een goede sleep waarbij ik me toch afvroeg waarom ik zo veel de bottombar moest aantrekken ging ik op pad. Eerst laag op 700m maar na een paar voorzichtige belletjes toch naar 1500m. De bellen zaten op de voorspelbare plek, aan de windkant in de zon. Dit ging allemaal prima totdat ik Emmen voorbij was. Hierna had ik het moeilijk en ondanks goed gezocht te hebben stond ik met een mooie landing zo ineens Plóp in het dorpje Dalen op de grond (vlakbij Plopsaland dus). Dit laatste is op zich logisch anders had het dorpje wel stijgen geheten (grap van Arne).
Mijn delta mocht ik al bij een local neerleggen om vervolgens met de trein/bus naar Stadskanaal terug te gaan. Maar terwijl ik stond te wachten op het station kreeg ik een berichtje van Arne dat zijn ouders aan het retrieven zijn en dat ik ook opgehaald kan worden. Super fijn.
Terug in Stadskanaal hebben we bij de Italiaan de dag gezellig afgesloten met Rinus en alle anderen die er nog waren.

De vlucht van vandaag was de eerste van het jaar. Ondanks wat spanning daarom ging het superfijn en rij ik straks met een goed gevoel weer 280km terug naar huis.

Mijn vlucht op de DHV-XC website.

Opbouwen in Stadskanaal (Foto door Monica Schuman) Dustdevil op EHST Stadskanaal (Foto door Monica Schuman) Gestart op de dolly (Foto door Monica Schuman) Geland bij het plaatsje Dalen Wachten op de trein Wachten op de trein maar uiteindelijk toch opgehaald door Arne zijn ouders