Er werd een 116km taak uitgezet naar het Oosten vanwege de vrij forse Westenwind. Het doelveld was vlak voor de grens met Polen.
Na afgezet te zijn door de dragonfly van Jürgen zat ik met Paul Engelen in een nulletje te draaien. Ik ging steeds verder boven het bos vliegen wat niet meer handig was. Ik besloot naar de kartbaan te steken. Ik kwam hier 200 meter boven de kartbaan aan en kon alleen wat turbulentie vinden om op hoogte te blijven. Net op het moment dat ik terug wilde vliegen naar de startplek kwam de juiste thermiekkern onder me en kon ik naar boven draaien… pff dacht ik, dat was vechten, maar gehaald.
Vervolgens zat ik in een leuke gaggle met bijna alleen maar bekenden om de route te vervolgen. Er waren geen wolken en de regel ‘blue days are social days’ zat in mijn gedachten. Dus lekker bij de gaggle blijven en niet eigenwijs in mijn eentje verder vliegen. Dit deed ik dan ook, tot soms vervelens toe, want de gaggle was super, super langzaam. Er werden rondjes gedraaid in nulletjes en in sink, alleen maar om te voorkomen dat er niemand voorop ging vliegen. Uiteindelijk kon ik door te volgen voornamelijk met Mario in de groep blijven. Leuke thermiekbellen wisselde af met rommelthermiek. Zo’n 20km voor goal was ineens heel de groep uit elkaar. Ik vond een leuke thermiekbel waarna ik dacht dat ik goal ging halen. Dat ging niet lekker richting goal. Ik belande in een halfje (0,5 m/s omhoog), die me door de wind ook nog eens dichter bij goal bracht. Ik zat maar te kijken naar mijn vario, kan ik nu gaan of niet, is het haalbaar? Uiteindelijk was de thermiekbel op dat moment op, of ik zat er naast. Ik besloot in ieder geval met 1 op 13,6 voor goal te gaan. Normaliter doe je dit bij 1 op 10, maar met deze rugwind moest het goed komen.
Ik had meteen enorme sink en zo stond ik 1,6km voor goal aan de grond… mooie vlucht maar ook een beetje balen.

Organisatie website.
Mijn vlucht op de DHV XC website.

Kamp Holland Briefing German Open Briefing German Open paddenstoelkunst Opbouwen vlakbij de auto, dat is fijn Een laatste check Overzichtsfoto vanaf een shelter Taakbriefing Thomas Lenz met zijn aerodynamische constructie In de wachtrij Duco op rolschaatsen om de dolly op te halen Achter de Altes Lager Dragonfly van Jürgen Afbouwen aan de rand van een akker