Vandaag werd een 116km taak uitgezet, een rondje rond het dal.
In begin van deze grote wedstrijd had ik wel zoiets van, maar even kijken hoe het er allemaal aan toe gaat, maar na een paar dagen vliegen zit ik er helemaal in.
Het is ook erg fijn dat alle piloten bij de startgates dezelfde kansen krijgen, kortom genoeg tijd om te starten en ook boven bij de startcirkel te komen.
Vandaag ging het bij de start soepeltjes en zat ik snel op wolkenbasis. Ik denk zelfs dat ik als eerste over de startcirkel heen was. Ik had geen zin om de kooltjes uit het vuur te halen, dus niet vol VG en even niet snel vliegen. Al snel kwamen er een aantal voorbij. Hup vol VG en er achter aan. Ze staken dwars door het dal, dit zag ik toch niet zo zitten omdat het helemaal blauw was tot aan het keerpunt. Iets meer richting de bergen kwam ik toch vrij laag een belletje tegen. Met een man of 15 hierin naar boven en weer verder. Dat ging best wel lekker. Vlak voor het eerste keerpunt ging de groep naar een andere berg dan waar mijn pijl naartoe wees. Ik begreep dit op dat moment niet en besloot om op het instrument te vertrouwen, dit programmeer ik immers nooit verkeerd. Ik had het deze keer verkeerd, ik was vergeten het waypoint van de startcirkel door te drukken naar het eerste keerpunt.
Ik heb hiermee een kilometer of zes extra gevlogen. Het enige voordeel was dat ik bij mijn keerpunt een joekel van een thermiekbel had en op wolkenbasis zat en zelf over een paar flarden van wolken vloog.
Hierna naar het zuiden, dit ging eigenlijk best goed totdat de wolken op hielden en ik met 3 andere piloten in een matige belletje zat te draaien. Dit schiet ook niet op dacht ik. West van de koerslijn zaten wel wolken. Ik speerde in mijn eentje hier naartoe. Deze wolken werkte wel een beetje maar niet wat nodig is. Een kilometer of 12 voor het tweede keerpunt stond ik aan de grond met een nette landing, naast een meloenenveld, my favorite 😉

Uiteindelijk zijn Arne, Mario en Joost op goal gekomen, dat is goed voor de teamscore.
Coen en Gijs stonden voor/bij keerpunt 1 en Emiel stond halverwege KP1 & 2.

Mijn vlucht op de DHV XC website.

Anne-Marie de fotograaf en Charly de videograaf start Gaggle voor de start een flinke gaggle Net na de start opweg naar de soortvan huisbel Krushevo op de achtergrond De startplek onder me steken Onder mijn rechter arm Krushevo Mijn landingsveld midden in beeld