Zondag wilde we proberen te vliegen, maar dat is niet gelukt. De Oost start bij Krushevo was met rugwind en de Weststart bij Prilep had ook rugwind. Dus hebben we boodschappen gedaan en gepint en hadden we ’s avonds de openingsceremonie. Voor mij was dit de derde keer en ondanks dat heel de ceremonie wat langsdradig kan zijn, vond ik het onwijs leuk om in een parade met al die landen van het hotel naar de dorpscentrum te lopen en daar al die toespraken te horen.
De folklorische dans was leuk om te zien en de BBQ met een biertje daarna was ook goed en leuk opgezet. Alleen maar complimenten voor de organisatie dus.

Eerste samenzijn na aankomst van iedereen De 2 bussen van het Nederlandse team Uitzicht vanaf de Krushevo start naar het Oosten Het team op de Prilep start Uitzicht over het dal naar het Westen Ik op de Prilep start Uitzicht vanaf de Prilep West start Ooievaarsnesten in alle dorpen Team Nederland Team Benelux Muziek voorop bij de optocht Het Nederlandse team Het Nederlandse team In optocht naar het centrum In optocht naar het centrum Alle piloten bij de opening Alle deelnemende landen De meetdirector Goran Deze gast die ging helemaal los op zijn Macedonische doedelzak Lokale muziek Folkloristische dans bij de openingsceremonie Kerk in het centrum in de schijnwerpers