Vanwege overontwikkeling in de loop van de middag werd er een iets kortere taak uitgezet. De organisatie wilde ook veel blije gezichten zien van flex piloten op goal.
Toen wij mochten starten hadden de piloten er nog niet veel zin in om te starten omdat de rigids die voor ons gestart waren niet super goed omhoog gingen. Ik zag genoeg kansen en ging als één van de eerdere de berg af. Meteen goed omhoog, dus twijfel was totaal niet nodig.
Bij de start zat ik niet super goed, maar men gleed maar door en door. Tussendoor pakte ik toch een paar harde bellen, één of twee cirkels en dan meteen door glijden. Zo kwam ik toch goed vooruit. Heel de ridge had mooie donkere wolken boven zich, dus overal ging het goed omhoog. Anna Schutzhausen, daarna Settersveld en vlak voor het keerpunt van Mattrei was ik zo slim om niet de fout te maken van 2 jaar geleden. Toen had ik niet voldoende hoogte gepakt en moest ik pielen om weer omhoog te komen. Nu zat ik op 3400 meter en kon ik na het ronden van het keerpunt meteen terug naar dezelfde plek om weer hoogte te tanken.
Tussendoor kwam ik Emiel een paar keer tegen en Martin en Gijs. Ook leuk om andere piloten steeds beter te herkennen in de lucht en naderhand de verhalen te delen waar je op dat moment samen zet en goed de bel was.
Vanaf Anna Schutshausen heb ik alleen maar gegleden. Door een buitje heen, hagel en sneeuw op mijn helm en handschoenen. Mijn Compeo gaf aan dat ik 700 meter over zou houden bij goal, maar na het ronden van het laatste keerpunt werd dit al snel 250 meter. Oppassen dacht ik. Eventjes was langzamer vliegen en dichter bij de berg vliegen. Uiteindelijk stond ik na een krappe 2 uur taakvliegen op goal, snel man !!
Met een knappe landing zette ik mijn toestel op het overvolle landingsterrein wat al vol stond met delta’s en rigids.
26ste van de dag, niet verkeerd.

Mijn vlucht op de DHV XC website.
Film over de German Open van de DHV.

Toestel omhoog dragen met Martin Wachten onder de delta Op de foto met Corinna Schwiegershausen en Gijs Wanders Taak 3 German Open 2016 Briefing Met het team de taak bespreken Thermieken boven de startberg Thermieken met Arne Tänzer aan komen racen Goal !!! op final tijdens de landing wachten..... wachten... BLIJ !! Felicitaties van Gijs Samenvatting van de vlucht op mijn Compeo Afbouwen in het zonnetje Kunstzinnig door Anne-Marie