De voorspellingen waren goed en de taak werd een flinke. Richting Silian (nabij Italië) en dan onder de Weissensee richting Hermagor. 186km.
Bij de start van de taak zat ik er goed bij, als één van de eersten. Het ging bijzonder snel richting Lienz. De oversteek ging makkelijk en de thermiek hierna was nog steeds goed, al was het op sommige plekken wel flink zoeken.
Hoog blijven had ik in mijn gedachten zitten, anders sta ik net zoals 2 jaar geleden bij Silian aan de grond.
Welliswaar bleef ik hoger, maar vergat ik een versnelling langzamer te vliegen vanwege het complete gebrek aan zon op de koerslijn. Bij Silian kwam ik net onder tophoogte aan. Na nog wat soaren moest ik mijn toestel neerzetten op hetzelfde veld als 2 jaar geleden.
Ik bleek deze keer niet de enige te zijn. Zo’n 20 piloten stonden in de buurt.
Uiteindelijk bleken er toch nog 10 piloten goal te halen, waaronder Arne die dit als snelste deed en dagwinnaar werd.

Mijn vlucht op de DHV XC website.

Briefing op de camping fliegercamp Bus + aanhanger voor vervoer de berg op Emberger Alm vol opbouwen start Emberger Alm, Greifenburg Besneeuwde bergen op de achtergrond thermieken voor de start Vlak na de start alle delta's met de neus dezelfde kant op