Vanochtend om 10 uur stond ik al opgebouwd om de Emberger Alm. Weinig zon en wind, maar er kwam een flink blauw gat uit het oosten. Zou de dag nog taakbaar worden of niet?
Gelukkig bleef de zon her en der schijnen, dus is er thermiek. De taak was wel erg enthousiast maar wel leuk om een nieuw gebied in te vliegen. Vanaf Lienz moesten we namelijk terug door het Mallnitz dal.
Ik had besloten om met mijn nieuwe tenax3 harnas te vliegen. Het was lastig om al mijn spullen in dit harnas te krijgen, maar wat geeft, uiteindelijk paste het en ik kon het harnas ook nog dicht krijgen.
Ik startte lekker op tijd en had ruim de tijd om het weer van de dag te begrijpen en alvast wennen aan het harnas. Het harnas wil snel oprichten waardoor ik met mijn armen verder van de bottombar zit. Samen met de turbulente omstandigheden was dit niet echt fijn. Maar ja, een taak is een taak dus niet langer hier aan irriteren en gaan !
dit ging prima al verloor ik een hoop tijd door een slechte start, waarbij ik laag kwam en moest knokken om boven te komen.
De wolken waren donker en de thermiek eronder knoeperthard… 6 tot 10ms.
ongeveer 200m onder wolkenbasis die op 2600m zat ging ik er al onder vandaan voor de zekerheid.
Richting Mallnitz ging het best goed al zat ik een keer flink laag. Maar waar ik de thermiek verwachte zat deze ook.
Uiteindelijk moest ik vlakbij Mallnitz landen omdat door schaduw de thermiek zwak was en ik moest opschieten. Dit was in een nauwe vallei met 3 electriciteitslijnen door het dal.
Een flink groot veld zorgde voor een redelijke landing. Doordat mijn been banden flink laag zaten kon ik mijn delta niet zo hoog pakken aan de uprights om uit de duwen. Het zorgde voor een lichte groene kleur op mijn knieën.
Uiteindelijk heb ik 55km van de 95km gevlogen.

Mijn vlucht op de DHV XC website.
Live de wedstrijd meekijken (klik link rechts boven)
Organisatie Wedstrijd blog.

Emberger alm vol met delta's briefing opletten bij de briefing Part of the Dutch Crew Taak 1 German open 2016 start vanaf de emberger alm met nieuwe tenax3 Hoog boven de bergen diverse stroomlijnen waar ik voor moest oppassen Geland bij Flatach