Op de Emberger Alm aangekomen kreeg ik eerst van iedereen de felicitaties. Nadat ik taart en koffie had getrakteerd hebben we een klein beetje van de 8cm sneeuw die er lag opgeruimd omdat het toch niet vliegbaar leek.
Op een gegeven moment ging de zon schijnen en de wind kwam af en toe goed te staan. We gingen dus toch nog opbouwen. Ik had als gezien dat later de wind zou toenemen, dus ik wilde snel starten om geen gedoe te hebben bij de start (wat achteraf ook gebeurde).
Nadat ik als één van de eerste gestart was, ging het meteen knoeperthard omhoog. Binnen 3 minuten op wolkenbasis van 2600m. Hierna leek het overal omhoog te gaan en tussendoor werd ik ook weer keihard naar beneden gesmeten. Het was dus flink turbulent. Ik vond het wel prima en wilde er geen gevecht van maken, ik ben geland na een krap half uurtje vliegen. Deze keer met een prachtig landingscircuit en een landing uit het boekje, perfect op de voetjes.
De andere Nederlandse piloten hebben ongeveer 2 uur gevlogen.

Mijn vlucht op de DHV XC website.

‘s Avonds hadden we registratie voor het German Open.
registratie German Open registratie German Open