We werden ‘s ochtend bij Kovk de berg op gebracht. Veel ruimte hier om op te bouwen. Maar met één startlane duurt het wat langer om de berg af te komen met z’n allen. Kortom, toch nog aardig wat opbouwstress bij sommige piloten om op de beste plekken te staan. Terwijl ik een kwartier na opening van de startwindow in de rij sta, hoor ik ineens diverse mensen roepen. Er blijken twee delta’s tegen elkaar gevlogen. De Fransman zie ik aan de parachute naar beneden komen. De jonge wat onervaren Oostenrijker zie ik de parachute gooien. Gelukkig zijn ze allebei ongedeerd. ‘s Avond konden we de gopro beelden bekijken van de Oostenrijker. Het lijkt erop dat het zijn schuld was door niet goed te kijken waar hij heen vliegt en stuurinput te geven zonder resultaat (scharen).
De wedstrijd ging gewoon door. Ik kon er niets mee, dus sloot ik me af om een ietswat winderige start te maken.
Na de start zat ik redelijk snel op hoogte maar kon pas 5 minuten na de eerste startgate echt starten. Goal halen is vandaag belangrijker dan de tijd. De vlucht langs de ridges was prachtig en de thermiek met 3 tot 4ms best sterk. Tussen de bellen vloog ik 60kmh. Het keerpunt richting het Oosten was het meest spannende stuk doordat ik welliswaar aan een thermische ridge vloog, maar nauwelijks landbaar terrein onder me had.
Ik was dan ook super blij dat ik na 3,5 uur vliegen op goal aankwam.
Ik maakte alleen de slechtste landing in 3 jaar met ook nog eens 50 man publiek. Ik had mijn final te kort ingeschat en moest voordat ik brokken ging maken wat eerder flairen. het oprichten in mijn harnas en hoog pakken raffelde ik wat af met als gevolg dat ik 3 meter de hoogte in ging en met een klap op de grond kwam. kak !!
Mijn duim heb ik overstrekt en mijn hoofd voelde een beetje alsof deze de grond had geraakt. Na even balen van de landing heerst gelukkig het goede gevoel van goal halen.
Hierna gezellig met elkaar eten in pizza Anja (HQ) en als afsluiter de prijsuitreiking, waarbij Primoz de winnaar was na twee taken. Arne werd knap 10de.
Ikzelf werd 60ste van de 67 deelnememers.

Mijn vlucht op de DHV XC website.