Vandaag gingen we naar Lijak. Boven op de berg was er enige opbouwstress omdat het een beetje kleine opbouw is voor 70 delta’s. Ik zocht een rustig plekje uit. Het weer was prima toen we boven kwamen. Maar we hoorden dat het doorgaan van de taak onzeker was omdat het op Kovk nog 17 m/s aan het waaien was uit het ONO. Het gevolg bij ons zou zijn dat het tussen de bergen door enorme turbulentie zou geven. De taak zou doorgaan als de wind op Kovk lager dan 10 m/s zou zijn. Om 2 uur was dit niet gelukt en dus werd de taak van 44km gecanceled. Iedereen ging wel vrij vliegen. Sommige hebben de taak gewoon gevlogen (b.v. Joost). Ik probeerde de taak te doen, maar zonder volledig er voor te gaan en een gozer als Matjaz die in sink zat te draaien, stond ik na een uur vliegen op het officiele landingsterrein.
Morgen en zaterdag worden als het goed is superdagen, dus we wachten af.

Mijn vlucht op de DHV XC website.