Na jaren van deltavliegen met een wirwar aan draden en instrumenten aan mijn uprights heb ik van de winter een andere oplossing bedacht.
Ik heb een Instrumentpod van Flytec besteld zonder bracket omdat de bracket alleen past op Wills Wing bottombars. De pod zelf heeft ruimte voor een Compeo en voor een Garmin GPS. Nu is deze GPS op een paar millimeter na dezelfde maat als een Aircotec XC Trainer, wat uiteindelijk perfect past. De Compeo wordt in de pod aangesloten op een interne pitotbuis (meten van luchtsnelheid in een buis). De XC Trainer zit met klitteband vast. Beide instrumenten zitten via een paracord vast aan de bottombar als bevestigingbackup. Met een stuk elastiek blijft dit altijd strak staan.
De bracket was een zoektocht, maar uiteindelijk kreeg ik via een tip van Christian Ciech het adres van Federico Baratto. Hij maakt brackets voor alle types bottombars van carbon. Omdat de Flytec pod aansluiting op de bracket met Amerikaanse maten is, moest Frederico de bracket op deze 1/4″ maat aanpassen.

Icaro bottombar, Federico Baratto bracket, Flytec pod Federico Baratto bracket Instrument POD from Flytec Pitotbuis on top of the POD Instrumenten aan de uprights oude situatie