Ik had mijn delta niet afgebouwd, maar net als vele anderen tegen de bosrand aan gezet voor de nacht. Voor de zekerheid nog een hondenpin in de grond om hem te zekeren. De volgende ochtend was het al goed warm en dan scheelt het toch wel als je niet hoeft op te bouwen. Vanwege wisselende windrichtingen waarbij Zuid toch wel vaak de overhand had, werd de taak gewijzigd. Naar het ZuidWesten en terug, totaal 70km. De starrenflugel gingen niet allemaal de lucht in, te wisselvallige wind. Ik zag er niet zoveel problemen in, je hebt immers maar een mooi start momentje nodig. Dit was ook zo bij mijn start en boven in de lucht was het totaal niet turbelent, maar zelfs lekker aangenaam. Ik thermiekte tot 1900 meter en samen met zo’n 8 andere delta’s gingen we steken richting het keerpunt… einde.. landing.
We kwamen met z’n allen dus zo’n beetje niets tegen en iedereen stond aan de grond. De verste had 25km gevlogen, ik 17. Dit leverde 55 punten op.
Mijn landing was in stevige NW wind en flairen was niet nodig, alleen 2 stappen meelopen.

Mijn vlucht op de DHV XC website.