Er werd een 108km taak uitgezet en wat een geweldige dag ging het worden.
Het positieve nieuws van de ochtend was dat de rigids en de flexies seperaat gingen starten. Dus geen minder thermiekende rigids meer in de buurt waar wij ook bezig zijn. Iedereen ging vlot de lucht in en vervolgens hingen we met z’n allen zo’n half uur op de startcirkel op wolkenbasis te wachten totdat we mochten starten.
Ik zat er bij de start goed bij en ik zag dat Araldo en Gijs dat ook waren, want we waren één van de eersten die over de startlijn gingen. Hierna was het één lange glij richting het keerpunt. Ik zat eerst achter Gijs, maar besloot meer naar de zijkant van de wolk te gaan omdat Christian Ciech daar vloog. Hij had alleen een veel mindere glijlijn en zo wilde ik voor het keerpunt nog even een belletje pakken.
Na het keerpunt ging het weer vrij voorspoedig, totdat ik besloot om niet meer achter mijn pijl aan te vliegen, maar weer terug te vliegen naar de koerslijn. Op zich is dit niet zo verkeerd, alleen de andere piloten zaten allemaal op mijn eerdere vluchtpad. Ik zat dus in mijn eentje. Bij een enorm bos wist ik van vrij laag weer omhoog te komen en hierna kwam ik weer genoeg andere piloten tegen om de route te vervolgen.
Na het tweede keerpunt zaten we met een man of 10, maar erg goed omhoog ging het toen even niet. Vlak voor het derde keerpunt zaten we met z’n allen op 700 meter. Ik had hier de bel even wat later te pakken en vervolgens was ik alleen nog samen met één andere piloot. Het laatste stuk hebben we elkaar goed kunnen helpen en zo stond ik ineens super blij op goal. Voor het eerst op een German Open op goal tijdens een 100+ km taak… Geweldig !!

Mijn vlucht op de DHV XC website.
Uitslagen.