Gisteren werd taak 2 gevlogen. Een windmee taak van 61km naar Wusterwitz.
Voordat er door de eerste gestart werd was het 3 uur. Dit omdat de wind momenten had dat het stevig waaide en het later iets beter leek. Ik starte rond half 4 achter een trike. Deze keer ging de sleep hardstikke goed, zelfs vrij relaxed. Ik had iets meer VG (+/- 50%) erop gezet.
Na ontkoppelen was de thermiekbel snel gevonden en zat ik met Bernd Otterpol, Gijs en nog iemand te thermieken. Hierna steken richting het keerpunt. Bij de eerstvolgende bel zaten Bernd en Gijs iets hoger, maar ergens hadden ze een kern gevonden waardoor zij wel nog omhoog gingen en ik met de andere piloot achter bleef. Ik besloot ipv te blijven zoeken en te wachten om door te steken naar een wolk verderop, deze deed het een klein beetje, maar geen duidelijke kern. Verderop waren ze aan het combinen (Gaaf gezicht van bovenaf) en hierboven kon ik wel weer 100 meter extra hoogte pakken, maar de bel kon ik niet goed vinden. Ik moest landen. Deze landing was niet zo goed, ik duwde te laat uit waardoor ik met mijn snufferd languit in de stoffige akker lag. Ik zag eruit alsof ik een week lang gesurvivald had in de Ardennen. Waar ik nog 6de stond in het klassement, zakte ik nu naar de 10de plek.

Wel jammer dat ik besloot weg te vliegen bij de bel waar het ergens nog wel had moeten zitten. Oud vlieggedrag wat ineens weer naar boven komt. Hopelijk komt dit bij de German Open volgende week niet voor.

Mijn vlucht op de DHV XC website.