Wij waren later naar Altes Lager gereden omdat er de eerste wedstrijddagen slecht weer was.
Gisteren zijn we aangekomen na een tussenstop in Ittel, Oostenrijk. De reis was super relaxed over oerdegelijke Duitse driebaans rijksweg.
Vanochtend stond Gijs ineens voor onze neus, hij is op zijn verjaardag precies ook precies op tijd om de eerste taak van de German Flatlands te vliegen.
De taak werd windmee, eerst naar Luckau en goal bij Cottbus, 91km.
Ik moest als 4de starten achter een super snelle trike. Dat was alle hens aan dek om erachter te blijven. Dit ging prima en na het ontkoppelen was het even zoeken, maar daarna had ik een goede bel naar wolkenbasis. Met een klein groepje gingen we op pad, maar deze was is al snel weer kwijt.
De ene helft ging heel langzaam en de andere had net een beter kern te pakken en vloog voor me uit.
Het was erg lastige thermiek omdat de ene bel weg waaide en de andere niet en omdat de bellen überhaupt lastig te vinden waren. Ik heb dan ook regelmatig lager gezeten dan ik wilde en eenmaal zelfs zo laag dat ik alleen nog naar een klein zonneplekje kon vliegen waar het voor de rest helemaal bewolkt was. Hier ging het weer omhoog en kon ik het keerpunt ronden. Hierna vond ik niets meer en zette ik mijn toestel met een mooie landing in een super groot veld. 56km gevlogen en waarschijnlijk 3de van de dag.

Mijn vlucht op de DHV XC website.
Livetracking tijdens de German Flatlands.
Blog organisatie.

Onze tent Briefing in de ochtend Overzicht van de gebouwen vanaf de shelter Taak 1 van de German Flatlands 2015 De sleeplijnen Organisatie tent op het veld Overzicht Flexwings en Rigids
Briefing De trikes Klaarmaken voor de start Even wachten voor de start Laatste succes van Annet Net los van de dolly op Altes Lager Slepen achter snelle trike Dolly ophalen Altes Lager stijl