We starten op de Cucco Noord vanwege de NE wind. Vanwege de opkomende onweerskansen werd er een korte taak uitgezet richting het zuiden voorbij Treppizi, dan terug naar Fabriano en dan terug naar de voet van de Cucco aan de Oost zijde. Ik kon na de start wel hoogte pakken, maar niet zo hoog als de anderen. Ik besloot te wachten totdat ik ook op die hoogte kwam, maar dit lukte niet. Het was telkens jojo-en tussen de 1300 en 1800 meter.
Na de tweede startgate besloot ik toch maar te gaan steken richting de lagere bergen tussen de Cucco en Fabriano. Ik kwam op tophoogte aan waar ik nog wel iets hoogte kon pakken, maar niet voldoende hoogte kon pakken om verder het parcour te volgen. Op een gegeven moment kwam Araldo overvliegen, die ging proberen boven Fabriano een bel te pakken. Ik volgende hem even, maar besloot weer terug te gaan naar de bergjes om in ieder geval op hoogte te blijven. Achteraf hoorde ik van Araldo dat hij daar weer aardig hoogte kon pakken.
Ik had inmiddels al mijn landingsveld uitgekozen, maar daarboven ging ik toch weer in een mini-thermiek-belletje (halve m/s). Ik kon weer 150 meter pakken, maar richting de Cucco zag ik een enorme onweersbui hangen die over de Cucco heen kwam. Ik vond het wel prima en zette mijn toestel in het eerder genoemde veld. Geen geweldige landing was dit, er zitten weer een paar grond/lavendel sporen op mijn harnas.
Vlak na mijn landing hoorde ik Coen over de radio zeggen dat de taak gestopt was. Ik had hier nog even mijn twijfels over, maar nadat ik het zeker wist, was ik wel blij. Dit omdat ik voor mijn doen, mijn goede klassement behoud.
Uiteindelijk bleek het stoppen van de taak niet nodig te zijn geweest. Maar op het moment van beslissing had het weer ook anders kunnen ontwikkelen. Goede beslissing dus van de competitieleider Harm.

‘s Avonds hadden we pilotendiner in het Dominus Hotel. Het was erg gezellig en erg goed, alleen wel een beetje heel erg veel. Ik denk dat we ongeveer 7 gangen hadden. Verder hebben de Nederlandse piloten een mand met lokale lekkernijen overhandigd aan de Harm&Annet voor al hun inzet.

Taakbriefing Opbouwen op Cucco Noord briefing op de berg Matjaz: Servant, program the XC Trainer Start vanaf de Cucco met een deltavlieger Start vanaf de Cucco met een deltavlieger Start vanaf de Cucco met een deltavlieger Taak 5 Taak 5 Flinke bui op de achtergrond taak 5 NK 2015 gestopt vanwege onweer/regen bij de Cucco Piloten diner bij Dominus Harm, Annet, Andre krijgen lokale lekkernijen De kok maakt het vlees klaar De kok snijdt het vlees

Mijn vlucht op de DHV XC website.
Uitslagen