Na mijn succesvolle taak 3 was ik benieuwd wat er nog meer inzat. Ik startte wat later dan de bedoeling was en kon daardoor geen maximale hoogte pakken bij het openen van de eerste startgate. Ik vloog met enkele andere op een lagere hoogte naar de windmolens bij Fossato di Figo. Ik kwam daar net op tophoogte aan en kon een redelijke bel pakken van 2,5 m/s die mijn weer tot 1600 meter bracht. Ik kon toen mijn pad weer vervolgen richting het keerpunt PEN, een berghutje midden op de berg ter hoogte van Gualdo Taldino. Hier aangekomen was het even zoeken, maar daar zat de bel van de dag die mijn naar 3000 meter bracht. Ik besloot rechtstreeks naar het keerpunt te vliegen omdat ik bij de vorige taak ook een stuk van deze route had gedaan. Achteraf bleek dit een goede zet te zijn omdat bijna iedereen eerst weer terug naar de Cucco ging, wat een langere route is.
Ik kwam in ieder geval aan bij Gubbio een stuk boven de bergen daar en vond meteen een bel die mij mijn weg liet vervolgen. Onder me zag ik Matjaz bij Gubbio strijden om in de lucht te blijven (ik hoorde achteraf dat hij op 40 meter hoogte boven het kerkhof zijn verlossende bel heeft gevonden). Bij het keerpunt voorbij Gubbio zat ik niet zo hoog meer, dus daarna moest ik even pielen om weer een redelijke bel te vinden. Weer terug bij Gubbio zag ik weer andere piloten en kon daarna met Mario en Yoko in een goede bel weer hard omhoog. Hierna was het steken richting het Cucco gedeelte om tijdens deze glij te besluiten of er echt naar de berg gegaan moest worden of dat het keerpunt richting de windmolens in één keer gehaald kon worden. Het werd een route via het dal waar ik samen met Mario boven Sigillo voor de zekerheid nog een beetje extra hoogte nam. Achteraf was dit niet nodig, maar zekerheid voor alles. Uiteindelijke werd ik 7de van de dag en 5de Nederlander, werderom was ik blij met mijn resultaat.

Mijn vlucht op de DHV XC website.
Resultaat