Er werd een taak van 98km uitgezet met de start op de Cucco Noord.
Het eerst keerpunt was bij Camerino (ten ZO van de Cucco) en dan voorbij Gubbio naar het keerpunt Mocaiana, daarna terug naar goal onderaan de voet bij de Cucco.
Het was bij het opbouwen erg warm, maar eenmaal na de start was het op wolkenbasis lekker cool. Met de eerste Gaggle mee lukte net niet, maar samen met Tanno en Araldo gingen we even later wel op pad richting het eerste keerpunt. Er was een stukje waar het onlandbaar was als de koerslijn precies gevolgd werd, dus tussendoor de bellen ook pakken om maximale hoogte te hebben. Hierna vloog ik over de start bij Treppizi en kon ik verderop deze ridge nog wat hoogte pakken. Hier zag ik onder me op de berg een grote kudde schapen die samen werden gedreven, dit was een mooi gezicht 300 schapen die achter elkaar aan rende.
Even later vlak voor het keerpunt zat ik weer samen met de eerste Gaggle, wat me verbaasde wat erg snel had ik niet gevlogen. Even later bleek dat de reden hiervoor was, dat dit een erg lastig stuk was. Je mocht blij zijn om op hoogte te blijven, thermiek was er nauwelijks te vinden. Tot het moment dat ik even ten Zuiden van mij Araldo omhoog zag draaien. Hier ging ik ook goed omhoog en kon ik vervolgens snel het keerpunt pakken in het dal. Terug bij de berg ging het toch nog aardig omhoog en ging ik verder om boven de schapen weer de bel te pakken. Hier werkte het weer, maar erg hoog ging het niet. Het was allemaal twijfelachtig wat te doen en dat was bij ons allemaal. Bellen deden het op dit moment een paar honderd meter en dan hielt het weer op. Het merendeel van de piloten ging weer rechtstreeks richting de startberg, maar ik besloot naar een berg te gaan met allemaal antennes erop. Ik zag hier namelijk een delta vrij stijl draaien. Eenmaal hier aangekomen had ik dé bel van de dag naar wolkenbasis. Samen met Emiel vlogen we over de windmolens bij Fossato di Figo en meteen door naar de Gubbio ridge. Ik had tussendoor nog wat hoogte gepakt, waar Emiel dit niet deed. Hij moest vervolgens voor Gubbio landen.
Ik kon hier gelukkig nog een belletje vinden en mijn weg vervolgen boven Gubbio. Boven Gubbio vond ik een goede bel, maar hierna moest ik opletten voor het weer. zo’n 5-10km achter me zat al heel de dag een flinke regen/onweerwolk en nu ging ik al rechtuit vliegend alleen omhoog. Dan maar snel vliegen richting het keerpunt om het gustfront voor te blijven en proberen hoogte kwijt te raken om snel te landen. Dit lukte, maar niet echt makkelijk.
Ik stond uiteindelijk bij het laatste keerpunt op de grond en werd 4de van de dag en beste Nederlander !

Resultaten
Mijn vlucht op de DHV XC Website