De voorspelde harde wind bleef uit, al was de wind wel behoorlijk stevig.
Er werd een taak uitgezet van 57km. Deze was wind mee richting Oldenzaal, met een goalradius van 20km. Dit komt neer op landen nabij Hengelo.

Bij mijn eerste sleep raakte ik op iets meer dan 400 meter de Dragonfly uit het zicht en heb ik zelf ontkoppeld. Ik heb nog even gezocht naar thermiek, maar kon niets bruikbaars vinden. Ik moest tegenwind terug naar de startplek. Deze haalde ik niet. Na een prachtige landing met de handen aan de bottombar, moest ik vervolgens een kilometer lopen richting de startplek. Halverwege kwam Harm gelukkig een dolly brengen zodat ik mijn delta hierop rijdend terug kon brengen.

Bij mijn tweede sleep werd ik door Rinus flink hoog afgezet. Na even zoeken had ik een klein +0,5m/s belletje. Ik hoopte dat dit verderop wat meer zou worden en zo liet ik mij met de wind meedriften. Maar het werd niets en ik zakte uit op zweefvliegveld Terlet. Zo stond ik naast de windzak af te bouwen en kwam Anne-Marie mee even later halen. Zo dacht ik maar: Vrijdag was het Top, vandaag is het Flop.

Terug op Deelen had ik nog in gedachten om nogmaals te starten, maar het was inmiddels al zo ver dichtgetrokken en de taak deadline gaf ook weinig mogelijkheden. Ik besloot niet nogmaals op te bouwen.
Vervolgens moesten we nog drie uur wachten voor de prijsuitreiking. Mario stond na dag twee verrassend bovenaan, maar hij had de startcirkel ook niet gehaald, dus zo zakte hij naar plaats vier.
Zelf zakte ik naar plek 12 in het algemeen klassement. Best wel jammer. In vergelijking met vorig jaar sta ik niet veel punten achter de piloten voor me (behalve Arne dan), dit geeft voldoende mogelijkheden voor een mooie klassering na het berg gedeelte van het NK aan de Monte Cucco in Italië.

Einduitslag: 1 Arne, 2 Joost, 3 Andre

Foto’s van Anne-Marie
Alle starts gefilmd door Cornelia.
Vlucht 1 op de DHV XC website.
Vlucht 2 op de DHV XC website.

Taakbriefing Nieuwe helm weer op Ditmaal starten vanaf de rollerbaan Andre is de volgende in de startrij rollen achter de Dragonfly Even wachten nog Jaja... ik heb de fotograaf in de gaten net los van de dolly Geland bij Terlet Toestel einde dag weer op de auto tillen De Winnaars van het NK 2015 (1 Arne, 2 Andre, 3 Joost)