Het NK Slepen daar kijk ik altijd naar uit. Een goed georganiseerde wedstrijd en deze keer met 21 piloten.
Günther en Rinus waren er als sleeppiloten. De plek waar we voorgaande jaren starten was dit jaar niet beschikbaar. We hadden een plek ten oosten hiervan.
Er werd een taak uitgezet van 66km. Na mijn start achter de trike kwam op 350m hoogte de kabel ineens slap te hangen. Toen deze weer op spanning kwam, brak het breukstukje en moest ik vanaf hier in een klein belletje vlakbij het gedeelte waar de zwevers lieren omhoog zien te komen. Hier moet je op minstens 500m overheen. Deze hoogte had ik niet en ik koos ervoor om de bel te verlaten en hopelijk weer een nieuwe te pakken. Dit lukte niet en moest ik landen.
Na mijn 2de start ging ik makkelijk over de zwevers heen in een niet al te enthousiaste thermiekbel. Uiteindelijk drifte ik met de wind mee en zag ik Koos verderop in een ander bel iets beter omhoog draaien. Op de koerslijn zag ik drie delta thermieken. Toen ik hier aankwam kon ik mooi mee naar boven. Het bleken Frank, Emiel en Mario te zijn. Eenmaal op maximale hoogte staken de andere eerder richting het keerpunt bij Wageningen. Ik had moeite om mijn instrument af te lezen omdat ik deze iets anders had geplaatst. Gelukkig lukte het nog wel. Het volgende keerpunt ligt bij Stroe. Hiervoor moest eerst Ede overgestoken worden. Op de koerslijn zou uiterlijk bij Bennekom een bel gepakt moeten worden, want om op 500 meter over Ede heen te gaan is niet verstandig. Tot drie maal toe ging mijn vario flink piepen, maar na het indraaien in deze bel, was het toch niets en begon ik al toe zoeken naar een geschikt landingsterrein. Op een mooi groot veld zette ik hem neer. Het was weer fantastisch om boven dit enorm mooie gebied in Nederland te vliegen, maar wel jammer dat ik niet verder kwam.
Uiteindelijk wist niemand de taak te voltooien.

Foto’s door Anne-Marie
Blog/Uitslagen door Andre van den Akker. (donderdag)
Film van dag 1 door Johan Kaal.
Vlucht 1 op de DHV-XC website.
Vlucht 2 op de DHV-XC website.

Briefing Briefing Toch starten op een ander veld briefing de taak van vandaag klaar voor de start op de dolly voor het eerst in Nederland achter de trike net los van de dolly tweede vlucht weer vertrouwd achter Rinus Geland ten ZW van Ede