De eerste echt mooie vliegdag van het jaar met Pasen. Ik liet een Paasbrunch er voor schieten en zo stond ik eerste Paasdag bij de Buizerd op het lierterrein. Met in totaal vijf aanmeldingen was het niet druk. Mijn eerste vlucht kon ik net niet voldoende hoogte krijgen om ook boven te blijven. Maar bij mijn tweede vlucht lukte dit wel en kon ik tot een stuk onder wolkenbasis doorthermieken en daarna wat tests doen. Bochtje links/rechts, wat harder/zachter. Alles werkte als vanouds na de reis vanuit Australië. De vernieuwde VG werkt redelijk. Deze werkt namelijk wel iets beter, maar niet zo goed als ik verwachte.
Bij mijn vlucht ben ik tot op ongeveer 1300 meter geweest waar het -2.7 graden was. Ik heb rustig de tijd genomen om wat rond te kijken op de grond. Zo was er bij de Beekse Bergen veel te zien. Auto’s in de file, veel bezoekers en boten die rondvoeren over de kunstmatige rivier. In het buitengebied bij een dorp zag ik een familie in de luwte in de zon zitten en stonden er een aantal kinderen te tafeltennissen. Het blijft toch altijd bijzonder op zo’n Madurodam manier naar de wereld te kijken.

Link naar mijn vlucht op de DHV XC website.