Op 23 maart is de krat aangekomen in Rotterdam. Emiel kon deze vandaag ophalen. Ik heb meteen met Emiel afgesproken om mijn toestel op te halen.
De krat hadden ze bij transport aardig beschadigd. Waarschijnlijk komt dit door het erin- of eruit schuiven van de container waardoor er iets teveel spanning komt op de balken waaronder de heftruck lepels passen.
‘s Middags hebben we eerst allebei ons toestel weer lang gemaakt (onderdelen terug geplaatst zodat het ook weer echt een deltavleugel is en niet een hoopje aluminium). Daarna hebben we een tweetal aanpassingen aan de VG (Variable Geometrie) gedaan. De eerste was redelijk simpel en dat is het touw te vervangen door een dunner touw dat soepeler is. Het tweede was de 2-katrol vervangen door een 3-katrol waardoor er meer hefboom effect optreedt. Zodoende moet het aantrekken van de VG soepeler gaan verlopen.

krat beschadigd krat terug uit Australie VG Systeem vernieuwen