Bij soaren hoort wel een lekker windje, maar gisteren was deze wel in ruime mate aanwezig. We spreken dan over 50kmh. Kortom, het was Mambotime !!
Gewoon omdat het kan en voor de gezelligheid reden Gijs en ik samen naar Zoutelande. Rond 12 uur kwamen we aangereden en zagen we Sitting Bob al hoog boven het duin hangen. Vervolgens moesten we nog flink sjouwen om onze spullen op het één na hoogste duin van Nederland te krijgen. Even napuffen en bijpraten met twee local parapents en toen snel opbouwen. De wind stond zo’n 15 graden cross, dat is geen probleem. Na het opbouwen had ik bij mijn start drie starthulpen, dat is wel erg fijn. Na het los-ja-gogo commando schoot ik meteen 10 meter hoog de lucht in en moest ik de bottombar flink naar me toetrekken om uberhaupt vooruit te komen. Op zo’n moment is het maar goed dat je net een flinke boterham op hebt voor een portie energie 🙂
Het eerste uur was het hard werken om voor het duin te blijven en tegen de wind in richting Vlissingen te komen. De armen raakte flink verzuurd door het constant aangetrokken vliegen. Toen het eerste uur bijna voorbij was, was de wind nog harder gaan blazen en ook nog iets meer cross. Ik dacht aan landen, maar besloot eerst nog even ter hoogte van de strandtent de Zeeuwse Riviera te gaan vliegen. Hier ligt het duin iets Zuidelijker in een kom en kost het minder armspier-energie. Even later leek het erop alsof de wind wat minder krachtig was. Dit bleek ook echt zo te zijn, want zowel ik, Bob als Gijs begonnen met flinke bochten draaien, aanduiken en uitduwen, kortom een beetje spelen. Ik deed dit ook om het wat warmer te krijgen, want ik was eigenlijk wat te fris gekleed.
Na ruim twee uur vliegen vond ik het wel prima en met een mooie landing zette ik mijn Mambo netjes naast de eerder genoemde stranttent.
Na het zeer snel afbouwen, om het warm te krijgen, ging ik snel de strandtent binnen. Bij het raam had ik uitzicht op Bob en Gijs en kon ik mezelf weer op temperatuur krijgen met twee mokken thee. Na drie uur vliegen landde Gijs en Bob volgde spoedig, die zal wel weer 5 uur gevlogen hebben.
Daarna snel alle spullen op de auto en weer terug naar huis voor het avondprogramma.

Mijn vlucht op de DHV-XC website.

Afbouwen naast de Zeeuwse Riviera Overzicht strand Zoutelande