Na gisteren naar de Yarrangobilly grotten te zijn geweest en tevens in de natuurlijke hotspring van 27 graden te hebben gezommen was het vandaag weer een vliegdag.
Er werd een taak van 81km uitgezet. Voor het vliegen keek ik het even aan hoe de dag zich zou ontwikkelen. Er waren behoorlijk wat wolken door de vele regen van gisteren en de thermiek wolken zaten hier tussen/bij. Ik was van plan laat te starten, maar uiteindelijk starte ik vlak na de eerste 15 die in de ordered launch zaten.
Het was even zoeken, maar uiteindelijk zat ik vrij rap op wolkenbasis. Meteen doorsteken via de ridge richting het keerpunt. Onderweg ging het echt lekker, steken, thermieken, steken, thermieken.
Vlak voor het eerste keerpunt zag ik al richting het tweede keerpunt een groepje. Ik ging er samen met een andere delta opaf met flinke tegenwind van 25kmh. Uiteindelijk ging het echt snoeihard met +6m/s omhoog, maar ik moest nog wel terug vliegen om het keerpunt te halen. Meteen na het eerste keerpunt gehaald te hebben ging ik weer terug richting de vette thermiekbel en ja hoor, daar ging deze weer, nu met +7ms. Hierna doorsteken naar het volgende keerpunt. Tussendoor moest er wel hoogte gepakt worden bij de ridges/bergjes die op de route zaten, maar dat was super turbulent en ik zat al niet hoog meer. Er waren wel plekken om te gaan zoeken, maar de landingsvelden hieronder waren niet echt aangenaam. Ik besloot een mooi aangestroomd veld uit te zoeken en hier te landen. De landing was ook flink bumpy en ik had zelfs even het idee dat ik mijn toestel moest neerprakken, maar op het laatste moment kwam de wind er mooi onder en stond ik netjes op mijn voeten.

Vanavond is er pizza/film avond georganiseerd daar gaan Anne-Marie en ik gezellig naartoe. Gisteren was het trouwens barbi night, ook helemaal leuk. Helemaal Ozzy style (bring your own drinks) en ik had zelfs een stubi holder šŸ˜‰

Mijn vlucht op de DHV XC website.
Uitslagen op Highcloud website.