Bij de briefing werd er een driehoek uitgezet van 115km. Maar omdat het weer anders was dan voorspelt, werd de taak gewijzigd en gingen we wederom naar het Zuiden, 158km.
Ik had me aangemeld voor de Early Bird (vroeg starten). Dit pakte goed uit, ik zat voor de start bij de eerste Gaggle. Maar net op het moment dat het erom ging, zat ik 200 meter lager dan de rest en vloog ik achter de feiten aan. Ik had al snel in de gaten om een versnelling terug te nemen en mijn eigen plan te trekken.
Het ging hierna enorm goed. Ik zag alleen ten Oosten en verderop op de koerslijn dat het flink bewolkt was en dat er zelfs regen uitkwam. Op een gegeven moment had ik het idee dat het gevaarlijk kon worden hierom en besloot ik te gaan landen. Doodzonde natuurlijk om door thermiek heen te vliegen, maar ik stond uiteindelijk voordat het los ging aan de grond. Ik pakte redelijk rap in en op het moment dat ik klaar was hiermee kwam het gust-front over.
Met de retrieve ging het niet helemaal goed en zat ik een half uur langer te wachten dan noodzakelijk. Normaliter geen probleem maar ik zat in een greppel te schuilen voor de onweer en ondertussen regende het behoorlijk.
Uiteindelijk is de taak gestopt en heb ik hiervan 80km kunnen doen, op de XC website was het 97km.
Het was weer een interessante vlucht en dag.

Mijn vlucht op de DHV XC website.