Vandaag werd een 255km taak uitgezet.
Het sleepbedrijf ging snel vandaag en zo werd ik 25 minuten voor de eerste startgate opgesleept. Ik heb vervolgens alleen een uur zitten pielen om op enige hoogte te komen. Wel jammer, want nu kon ik met geen enkele gaggle mee en moest ik alles in mijn eentje doen. No Problem, gewoon van wolk naar wolk vliegen en zo’n beetje alle serieuze thermiek pakken. De eerste 40km ging super langzaam, maar daarna kon ik een beetje gas geven. Dit werd na 3 uur vliegen bijna afgestraft omdat ik bij een bergje de thermiek wel voelde, maar ik dacht dat de betere kern verderop zat. Dat was niet zo. Gelukkig vond ik weer een verlossende bel en kon ik weer terug naar wolkenbasis.
Zelfs na 6 uur ‘s avonds was er nog thermiek van 2,5m/s. Ik bleef maar gaan, maar ik was wel moe aan het worden. Telkens als ik dacht, dit was het dan, de dag is, dan kwam er weer een nieuwe bel. Ik landde even na 7 uur aan de doorgaande weg. Dit was weer makkelijk voor Arno om mij te retrieven. Vervolgens nog een hele rit terug naar Forbes, zo ongeveer 200km. In West Waylong hebben we deze keer lekker kunnen eten, in een hotel links aan het begin van het dorp.
Uiteindelijk bij het uitlezen van mijn vario heb ik 177km gevlogen. Weer een PR, wat VET !!!

Mijn vlucht op de DHV XC website.