De zwelling van mijn voet is wel aanwezig, maar het doet niet echt pijn en het hindert ook niet.
Vandaag werd er een zigzag route naar het Zuiden uitgezet van 158km. De wind was stevig met ongeveer 25-30kmh, maar hier in Forbes kun je daar ook gewoon mee slepen. Gelukkig nam deze een beetje af en iedereen kon van start.
Ik stond vrij ver van achteren in de startrij en mijn eerst sleep werd ik afgezet in een bel, maar bij de eerste draai was deze meteen al weg en zo zat ik op 300 meter al te zoeken en vond ik niets. Dan maar weer landen.
De eerste stargate was al voorbij en mijn tweede sleep werd ik een stuk hoger afgezet en nu wel in een bel, die langzaam maar zeker beter werd. Ik keek richting het Noorden en alles was al in de schaduw, ook het vliegveld waar ik net vertrokken was. Op de koerslijn zat een bel waar ik Noordelijk voorbij wilde komen, maar deze bleef maar met mij mee drijven. Uiteindelijk vloog ik door de regen en besloot ik terug te vliegen om de bui heen. Het was hier behoorlijk turbulent en daarom maar richting het Zuiden speren om weg te zijn van de schaduw, wind en elk ander ongerief. Het liefst wilde ik op dat moment gewoon uit voorzorg landen. Een klein Joostje hoorde ik in mijn hoofd nog zeggen ‘vaak ben je te bang’, maar deze keer was het gewoon neerzetten mijn toestel, morgen is er weer een dag.

De retrieve van Arno was weer super snel ter plaatsen en Emiel en Wouter waren een stuk verder op de route geland.
Bij het ophalen van Emiel stond er nog een flinke dustdevil in het Westen, wat weer een mooie foto oplevert.
Jochen en Gijs staan op goal en zullen pas rond 11 uur thuis zijn.

Vlucht 1 en 2 op de DHV XC website.

Dusty op de achtergrond sander - de imker - Arno