Na 6 weken op zee is de boot aangekomen in Sydney. Het klaren van de goederen is al voor het afmeren gebeurd. De douane heeft onze zending vooraf geselecteerd voor controle.
In het meest gunstige geval staat het krat op 24 december bij Moyes. In het meest ongunstige geval op 2 januari. Ik verwacht dat het wel gunstig voor ons gaat uitpakken omdat Emiel en Wouter veel overleg hebben gehad met de vervoerder om de papierwinkel op orde te hebben, maar je weet maar nooit.

UPDATE 23-12: Zojuist bericht gekregen dat de krat op 29 december uit de container wordt gehaald. Dit is een flinke tegenvaller, want dat zou kunnen betekenen dat de transporteur er pas 2 januari bij kan. We zijn aan het proberen om de transporteur de kist op de 29ste of de 30ste op te laten halen.
UPDATE 24-12: Afgelopen nacht stond Whatsapp niet stil (70 berichten), Jochen in Australië en vooral Emiel druk in de weer met de afhandelaar om te kijken wat de mogelijkheden zijn. De krat is al uitgepakt dus, maar moet nog door quarantaine en kan daarna vrijgegeven worden. Vandaag werd er tot 13:00 gewerkt, dus dit klusje wordt maandag afgerond. Als het goed is wordt dit maandagochtend gedaan en wordt de krat meteen daarna door de transporteur naar de Moyes fabriek gebracht waar wij hem opwachten. Moyes is maandag ook dicht, dus geen heftruck aanwezig. Eens zien hoe dat gaat.

Longavi komt aan in Sydney