De keuze viel vanochtend op vliegen bij de Buizerd. Gisteren was een drukke dag met zonnepanelen leggen en even wat extra’s slapen ipv om 6 uur eruit om op tijd in Stadskanaal te zijn leek me niet handig.
Bij de Buizerd waren 10 aanmeldingen. De Wind was uit het NO, zodat de korte baan gebruikt moest worden. Normaliter is dit niet handig, maar aangezien er redelijk wat wind stond was het geen probleem. Mijn eerste vlucht was een prima vlucht. Van de lierkabel af wist ik boven Biest-Houtakker een bel te vinden, die me naar wolkenbasis bracht. Samen met Rob de Regt heb ik nog wat kunnen thermieken. Intussen was ik doorgedreven naar Hilvarenbeek. Ipv met de wind mee te vliegen besloot ik tegen de wind in terug te vliegen richting het lierterrein. Tijdens het terugsteken vond ik echter geen enkele thermiekbel en zo stond ik weer aan de grond.
Tijdens mijn tweede vlucht wist ik helemaal geen thermiek te vinden.

Tijdens deze dag was er bij één van de piloten nog een landing die flink mis liep. Vlak voordat hij bij de landing in het grondeffect kwam, kwam er een belletje los. Ipv hier doorheen te trekken, liet hij zich mee omhoog gaan en ging de snelheid uit zijn vleugel. Hierna stalde zijn toestel en klapte hij vanaf een meter of 8 hard op de grond. We hielden allemaal ons hart vast, mij hij stond weer op. Later bleek dat zijn toestel visueel (nog) niets had, maar hijzelf had flink wat schammen en zeer pijnlijke ribben.

Mijn vlucht 1 & 2 op de DHV XC Website.