Vandaag stond er een 110km driehoek op het programma. De voorspellingen waren uitstekend, dus ik had er zin in.
Eindelijk kwam het voorkomen van fouten eens samen en zette ik een nette vlucht neer. Ik kwam 12km te kort om goal te halen. Ik was laat waardoor de termiek al flink aan het doven was en ik moest een flink stuk bos over waar je toch wel flink hoogte voor nodig hebt.
Tijdens vielen de beslissingen zo’n beetje allemaal goed, langzaam vliegen en waar het kon een klein beetje sneller. Get high, stay high, halverwege naar keerpunt 2 wist ik te voorkomen echt laag te komen door niet rechtdoor het blauw in te vliegen, maar naar het Noorden te vliegen waar een flinke wolk stond. Goed kijken naar de wolken waar de termiek zat en waar het kon gebruik maken van andere delta’s en ook van vogels. Vandaag dus eindelijk eens niet in de standaard sander-fouten getrapt en dat is fijn.

vlucht op DHV XC.
Blog en Uitslagen.