Wat nou voorspellingen denk ik na twee dagen vliegen? Na het NK ging iedereen als een speer weg met de gedachten dat er toch niet gevlogen zou kunnen worden. Maar ik heb één ding wel geleerd, het zijn verwachtingen en geen voorspellingen. In Greifenburg is het ondanks weerberichten toch vaak vliegbaar.
Gisteren wisten Gijs, Nils en ik er nog een vluchtje uit te persen voordat het ging regenen boven op de berg. Ik en Nils hingen met drie panties in een 0,5m/s belletje. Het waren gelukkig ervaren Parapenters, want we gingen met z’n allen omhoog. Uiteindelijk werd het allemaal nog krapper en had ik zoiets van, het hoeft niet hoor, dus ik stak verder naar het Oosten. Daar vond ik een prachtige bel die naar wolkenbasis ging. Gijs en Nils zaten wat te pielen en stukje verderop en hadden al snel in de gaten dat ik goed omhoog ging.
Met z’n 3-en vlogen we richting Weissensee. Ik vond het allang prima deze dag en landde op de camping met een kaklanding. Van de drup in de regen en zelfs in een hoosbui, let nou eens op man !! Gelukkig bleef alles heel.
Nils en Gijs bleven nog even bij de Weissensee in een nulletje draaien en stonden daarna snel weer aan de grond.

Vandaag gingen we pas om 1 uur omhoog en starten om kwart over 2. Het leek wel of het overal omhoog ging, al had ik wel moeite bij het tochgat richting Lienz, ik ging maar terug. Na anderhalf uur vond ik het wel prima en had ik zelfs nog moeite om sink te vinden. Midden in het dal stond en flinke bel. Nils vloog richting Lienz en Weissensee. Gijs ook, maar heeft de ridge een aantal keren heen en weer gedaan en krap 4 uur gevlogen.

Voor de komende dagen ziet het er flink beter uit. Wel zal ik morgen mezelf een taak geven, want zomaar wat ronddobberen was vandaag niet de ideale motivator.

Vlucht 1 en vlucht 2 op de DHV XC website.

start deltavliegen Emberger Alm Deltavliegen Hanggliding Uitzicht vanaf boven naar de Emberger Alm Klaar voor de landing (benen uit harnas) Klaar om te flairen Selfie op het landingsterrein Fliegercamp