Vanochtend lag de Embergeralm flink in de bewolking. Eenmaal boven rond een uur of 10 was het 4 graden en had het gesneeuwd, zelfs de startramp was wit. Maar er scheen wel een lekker zonnetje. Koud was het niet in het begin.
Na het opbouwen werd er een taak uitgezet van 69km. Deze werd later door gebrek aan voldoende thermiek ingekort tot 49km.
Er werd aanstalte gemaakt om te gaan door iedereen. Ik ging ook maar het ging niet echt omhoog, ik moest flink vechten. Degene die vlak voor mij gestart waren konden wel flink hoog komen. Ergens heeft iemand de (thermiek)ladder opgetrokken of ik durf niet dicht genoeg bij de berg te thermieken.
Ik zakte nog een eindje verder naar beneden, maar wist wel weer een belletje te pakken en kwam weer boven de start uit. Het ging alleen jammer genoeg nergens echt serieus omhoog, zodat ik op wolkenbasis kon komen. Ik besloot naar de volgende berg te vliegen richting startwindow. Deze berg lag wel in de zon. Helaas, deze werkte niet. Ik besloot met wat regen/sneeuwdruppels om me heen te gaan landen op de camping.
Na enige tijd kwam Joost Eertman aan, na afronden van de taak. Andre Disselhorst tweede en Paul Engelen, die zich vanaf 300 meter hoogte bij het tweede keerpunt wist op te werken derde.
Voor morgen is de kans flink groot dat er toch een taak gevlogen kan worden. De wind neemt later op de dag pas toe. Woensdag en donderdag gaat het hier flink waaien, dan geen taak. Voor vrijdag is het nog onzeker momenteel.

Mijn vlucht op de DHV XC website.

Briefing om 9:00 op de camping Sneeuw op de Emberger Alm de start tramp sneeuwvrij Opbouwen deltavliegen op de Emberger Alm Taak 1 NK Greifenburg 2014 Taakbriefing boven Track&Trace kastjes uitdelen Klaar voor de start Net gestart Na lang pielen weer boven de start Afbouwen op de camping