Deze soardag had het meest perfecte weer wat maar mogelijk was. perfect laminaire wind van 10m/s recht op het duin met een zonnetje erbij. Er was een opkomst van 15 delta piloten wat toch wel een record is sinds jaren.
Met deze wind kon ik mijn PR soaren eens verbeteren en dat is dan ook gelukt. Nabij Noordwijk had ik iets verder kunnen vliegen, maar ik koos ervoor om zeker boven te blijven. Dit was een correct keuze want vlak achter me zag ik Bob Knop aan de grond staan. Het was ook weer fijn de deltavliegspieren op te gaan bouwen, want de nekspieren train je toch eigenlijk alleen met vliegen zelf.
De landing was toch een hele aparte. Na een aantal keer geprobeerd te hebben te toplanden had ik eindelijk het juiste pad gevonden. Jaap zou me wel binnen trekken. Er zat echter nog een beetje teveel snelheid in mijn toestel en ik vloog Jaap omver. Hierop reageerd Jaap met “Het is ook wat, zo’n koprol op mijn oude dag”.

Mijn vlucht op de DHV XC website.

Soaren bij Langevelderslag Soaren boven een strandtent bij Zandvoort Soaren vlak voor Zandvoort  bij strandtent Soaren bij een strandpaviljoen dat wordt opgebouwd