Om volgend vliegseizoen betere filmpjes te maken heb ik een tweetal nieuwe statieven aangeschaft en een derde afgelopen donderdag voor Sinterklaas gekregen.

1. De U-Shot Big Black is een uitschuifbare statief die zowel voor komende wintersport vakantie als wel voor het deltavliegen gebruikt kan worden. Voor het laatste dien ik alleen nog een houder te maken of aan te schaffen waarin de onderkant van het statief vast gezet kan worden. Sinterklaas wordt in ieder geval bedankt !

2. Afgelopen week zag ik Matjaz Klemencic met een een stabilisatie voor zijn Gopro filmen. Dat zag er fantastisch uit. De horizon blijft gelijk, waardoor je veel beter ziet hoe actief je in de lucht bezig moet zijn om een toestel onder controle te houden. Na wat speurwerk heb ik deze Tarot T-2D GoPRO 3 Brushless Camera Gimbal aangeschaft bij Hobbyking. Nu nog afwachten of er nog BTW/inklaringskosten bij komen. Deze stabilisator kan ik dan monteren op de kiel van mijn deltavleugel.
UPDATE: Ik dacht, even checken hoe lang de verzending vanuit Hong Kong duurt aangezien ik de goedkoopste verzending à 10 dollar had genomen: YOUR ORDER MAY TAKE UP TO 45 DAYS TO ARRIVE. Hier moest ik even om lachen, erg lang, maar het maakt mij niet uit !

3. Dit jaar heb ik getest met Manfrotto klemmen om tijdens het vliegen het camerastandpunt eenvoudig te wijzigen. Dit was geen succes. Bij toeval kwam ik via Google bij een Joby Action Clamp uit die volgens mij enorm goed gaat werken. Deze kan simpel aan een upright vast gemaakt worden en tijdens het vliegen simpel van standpunt veranderen.
UPDATE: Ik heb de klem binnen gekregen en meteen getest aan een upright. Dat werkt super goed. De statiefrondjes zijn vrij stroef, waardoor als het camerastandpunt wordt gewijzigd, deze ook op deze positie blijft zitten. Ik ben zo enthousiast over deze klem, meteen Davis van Ozreport even geinformeerd.
UPDATE2: Eind december kwam het pakje al binnen. Natuurlijk heb ik het snel in elkaar geknutseld en het werkte prima.

U shot Big black uitschuifbare arm voor deltavliegen en skieën Tarot camera stabilisatie voor deltavliegen Joby Gopro klem voor deltavliegen joby Gopro klem vast aan een upright voor het deltavliegen