Er was Noordenwind voorspelt, dat wordt dan de Brouwersdam. Ik was er al een tijdje niet geweest, maar ik had er zin in om te vliegen en ook meteen te testen of mijn MR700 nu wel goed vloog. Na een ritje van 40 minuten kwam ik aan bij het duin. Deze keer was ik in Ć©Ć©n keer goed gereden, meestal miste ik de afslag.
Het zag er iets anders uit, er waren werkzaamheden. Na het parkeren liep ik over het duin en zag staalplaten, aangeplante tak-kragen en hoop extra zand. Er waren dus reconstructie werkzaamheden. Het kwam deze dag allemaal goed uit met starten. Aanwezig waren als Jaap, Nico en Bob. Later kwam Gijs en Jeroen kwam nog even kijken.
De hele ochtend hebben we staan wachten tot het koufront gepaseerd was, want pas daarna zou de wind gaan aantrekken. Het bleek ook buiig te zijn.

Ik was bezig was mijn toestel staand, dwars op de wind op te bouwen, wat tot dan toe vrij relaxed was. Ineens was er een windvlaag en ging mijn toestel zo over de kop. In principe niets aan de hand, wel heb ik natuurlijk de boel even gecontroleerd nadat Gijs me geholpen had het toestel weer goed te zetten.
Mijn eerste vluchtje was lekker, het voelde eindelijk weer goed en na wat heen en weer gevlogen te zijn besloot ik richting de Westelijk gelegen strandtent te vliegen. Dat ging prima, al waren de duinen wel een stuk lager. Nadat ik gekeerd was bij strandtent ‘Our Seaside’ vloog ik een heel stuk lager en had ik moeite om op hoogte blijven. Vlak na de volgende strandopgang moest ik dan ook mijn toestel aan de grond zetten. Gelukkig kwam Jaap me even later helpen met het terug dragen van mijn toestel.
Nadat Jaap nogmaals een korte vlucht had gemaakt heb ik mijn tweede vlucht gemaakt. Speciaal voor Nico heb ik me een beetje uitgeslooft voor zijn videocamera. Het resultaat staat hieronder. Vervolgens hingen we met z’n vieren in de lucht. Het is dan altijd geconcentreerd elkaar passeren en zo’n krappe soarband.
Na drie kwartier vliegen werd het iets turbulenter en begon het een beetje te regenen. Ik ben vervolgens maar geland.
Na ingepakt te hebben reed ik moe en erg voldaan naar huis… smile šŸ™‚

Brouwersdam bleek met een wind van ongeveer 40km/u een prima plek te zijn. Jammer dat er niet meer piloten waren, want ‘s ochtends waren het ideale omstandigheden om nog wat hopjes te oefenen en dan later te soaren. Zeker na de erg leuke video van Gijs van de vorige keer bij de Maasvlakte 2 verwacht je toch meer piloten. Soaren heb ik een tijdje niet zo interessant gevonden, maar ik vind het nu toch weer erg leuk. Dus kom op lezers en piloten van Nederland kom lekker soaren ?!

Video van Gijs.
Vlucht 1 op de DHV XC.
Vlucht 2 op de DHV XC.