Ik kwam aan bij de Maasvlakte, waar Gijs en Bob al aan het opbouwen waren. De wind stond al behoorlijk cross. Het wegstarten van Bob en daarna Gijs duurde dan ook wel even om dit veilig te doen. Jaap, Frank en Jan kwamen langs, maar besloten om op te gaan bouwen aan de Slufter waar het duin meer op de wind ligt. Nadat ik zelf opgebouwd was en wilde gaan starten kwam Bob landen om mij te helpen te starten. De start ging prima, maar al snel moest ik veel naar links sturen en merkte ik ook dat de wind wel heel erg cross stond. Huh dacht ik, hoe kan dit nu weer? Ik was met mijn MR700 aan het vliegen waar ik een normaal A-frame onder had gezet, was daar iets niet helemaal lekker gegaan? Ik vloog ook steeds meer richting de zee en kwam daardoor uit de soarband. Ik merkte wel op dat ik veel hoger zat dan met mijn Mambo. Het sturen gaf ook een zeurende pijn in mijn rechterschouder, wellicht door het vele muizen de laatste weken. Misschien heb ik wat RSI klachten.
Ik besloot niet weer richting de soarband te sturen omdat ik het niet vertrouwde. Ik besloot te landen na een minuut vliegen.
Na het inpakken ben ik nog even gaan kijken aan de Slufter waar inmiddels ook Mario was. Er werd daar lekker gevlogen, jammer dat ik niet meteen daar naartoe ben gegaan.
UPDATE: filmpje van Gijs.

Bob helpt me met starten Soaren boven Maasvlakte 2 Helemaal links hangen? vreemd Vliegeren met een delta