Voor het eerst werd de National Airgames georganiseerd op vliegveld Teuge. Omdat het de eerste keer was, was het een test evenement.
De aanwezige disciplines waren deltavliegen, zweefvliegen, aerobatics motor- en zweefvliegen en parachute. Vanwege de harde wind moest ballon en parapente afhaken.
Het was heel de dag een komen en gaan van diverse vliegtuigen. Er was niet zo heel veel publiek, maar ik vond het zelf leuk dat enkele familieleden en vrienden langs kwamen.
De deltavliegers twijfelden lang, maar uiteindelijk werd er wel gevlogen. Ik heb zelf ook nog een vlucht gemaakt met mijn ‘dingetje’. Een behoorlijke pittige vlucht was het met 37km/uur wind. De start en landing waren niet helemaal vrij van turbulentie, dus handen stevig aan de bottombar.
Net toen ik los was van de Dragonfly hoorde ik Koos over de radio zeggen dat de Para’s over een minuut gaan springen. Hmmm… lekker dacht ik, dan land ik misschien gelijk met hen. Dit gebeurde ook. Voor de zekerheid bleef ik wat meer downwind van de plek waar we spotlandings wedstrijd hielden. Ik landde 40 meter van de spot, maar aangezien ik met mijn handen aan de bottombar bleef ben ik blijven rennen en eigenlijk landde ik dus precies op de stip.
De handling van mijn toestel was, door het wijzigen van mijn exentrieken, wel beter. Het was maar een klein vluchtje, maar toch voelde mijn toestel stabieler.
‘s Avonds werd er afgesloten met een gezellige BBQ.

Mijn vlucht op de DHV XC website.

Aerobatics door 400PK stuntvliegtuig Mijn moeder en oom kijken naar iets vliegends Mijn vader kijkt mee naar het bovendoek Portret Deltavlieger (gemaakt door mijn vader) Briefing Mijn vader en moeder inspecteren het materiaal van hun zoon Start op Teuge met Delta achter Dragonfly Landing aan het einde van de dag Landing met para op de achtergrond Met de handen aan de bottombar rennen naar de stip Prijsuitreiking