Een lekkere stevige ZuidWester wind zorgde ervoor dat vier piloten naar de Maasvlakte gingen. Jaap, Rob, Bob en ikzelf.
De wind stond recht op het Duin en Jaap zag op zijn windmeter dat het bovenop het duin 45 kmh waaide.
Dit ZW-Duin aan de Maasvlakte 2 geeft niet veel mogelijkheden om te pielen. De Soarband is klein door het relatief lage duin. Ik stond dan ook tot drie maal toe op de grond, maar het is een kwestie van even achteruit het duin oplopen en dan kan er weer verder gevlogen worden.
Uiteindelijk heb ik twee (link 1, link 2) vluchten kunnen maken, waarvan er één een uur.
Jaap en Rob hielden het bij een aantal kleine vluchtjes. Sitting Bob Knop kwam maar niet naar beneden, maar stond uiteindelijk eerder dan ik had verwacht aan de grond. Hij was moe na twee uur vliegen, terwijl hij anders meestal pas na drie uur landt.

Soaren aan de duinen bij Maasvlakte 2 met Sitting Bob Knop op de achtergrond Soaren aan de duinen bij Maasvlakte 2 met Jaap Bambacht zwaaiend op het strand