Gisteren had ik lekker gevlogen, alleen kort en ik was uitgezakt. Het maffe is dan dat ik tussen twee emoties inhang. Aan de ene kant blij dat ik weer een uur gevlogen had en aan de andere kant balen dat ik niet zover ben gevlogen terwijl anderen flinke afstanden hadden gevlogen.
Mijn toestel vliegt ook niet lekker bij het centreren van kleine bellen. Ik val snel naar binnen of als ik dit tegen probeer te houden val ik aan de buitenkant uit de bel.
Gisteren had ik het er met Martin van Helden over gehad en het eerste wat zou kunnen helpen is mijn ophangpunt van mijn harnas één gaatje terug te zetten.
Zo gezegd, zo gedaan, vanochtend op de start heb ik mijn ophangpunt gewijzigd en nadat we een taak van 82km op hadden gekregen vertrok ik vrij snel van de berg. Al snel zat ik hoog en zag een paar toppers naar het Westen gaan. Ik ging er achteraan en tevens kon ik de kernen van thermiekbellen nu wel goed centeren. Mijn dag was al geslaagd dus voordat ik uberhaupt door de startgate was gevlogen. De groep ging verder naar het Zuiden om ter hoogte van de startlijn te wachten totdat het tijd was. Dit duurde een minuut of tien, die extra genieten was, want er zaten vier gieren vlak bij ons die zich niets aan trokken van ons en tevens in lucht met elkaar aan het dollen waren.
Toen het tijd was, vlogen we in 10 minuten in één rechte lijn naar het eerste keerpunt. Ik vond het leuk deze piloten bij te kunnen houden, maar vroeg mij wel af wanneer ze weer een keertje thermiek gingen pakken. Op weg richting het 2de keerpunt was dit op een onlogische plek, maar goed, het ging wederom hard omhoog. Vanaf wolkenbasis staken we weer verder, maar richting het ZuidWesten was het wel erg donker. Toen er een onweersflits uitkwam, ging ik snel wat naar het Noorden vliegen. De taak werd hierna snel gestopt en vrij gemakkelijk kon ik weer op de camping landen.
De landing ging weer eens keer echt lekker, nog niet helemaal perfect, maar dat komt deze vlieg vakantie nog wel.
De taak is niet geldig omdat er nog niet voldoende tijd is verstrekken, wel erg jammer, want ik had het goed kunnen doen wellicht deze dag.

Mijn vlucht van taak 2.
Mijn vlucht van taak 3.