Naa enkele weekenden achter elkaar alleen maar met deltavliegen bezig geweest te zijn, was het dit weekend een niet-vlieg-weekend.
De BeNecup ging niet door in Mailen en daardoor had ik tijd om het gras te maaien, de garage op te ruimen en ramen lappen (met een Hara… handig joh!). Tevens had ik ook ruim de tijd voor klein onderhoud aan mijn deltavlieg spullen. Zo heb ik eindelijk in de garage een rek aan de muur gemaakt om alle uprights netjes neer te leggen en een nette plank om de regenzak op neer te leggen.
Dit ipv elke keer als ik ging vliegen al deze spullen van mijn vleugel af te tillen en op de grond tijdelijk neer te leggen.
Verder heb ik mijn helm aan de binnenkant gerepareerd. Wat stoffen bekleding aan de binnenkant begint los te laten en de speaker bij mijn oor bleef niet meer goed zitten. Volgend seizoen wil ik graag een Icaro helm, nu eerst maar even sparen.

Eindelijk heb ik ook tijd gemaakt om mijn Brauniger Compeo+ eens goed te leren kennen. Ik vloog er al mee voor de vario, omdat de vario hiervan gevoeliger is dan mijn XC Trainer. Maar de overland mogelijkheden gebruikte ik nog niet. Ik heb rondom mijn huis een paar keerpunten gemaakt en ben met de fiets een taak gaan nadoen. Na wat uitzoeken met Flychart, GPS dump en de handleiding heb ik het eindelijk door. Zo moeilijk is het eigenlijk niet, alleen moest er wel een keer tijd ingestoken worden om te testen.
Om toch meteen een aantal pluspunten van de XCTrainer en de Compeo+ naast elkaar te zetten. De XCTrainer heeft een veel betere thermiekhulp, de Compeo+ heeft handigere MacCready functie en een afwijking-van-de-ideale-koerslijn functie (XT error = loodrechte afstand van de koerslijn).

Nieuwe plank in de garage