Gisteren met Jaap en Gijs afgesproken op de Maasvlakte II. Bij de eerste vlucht was de vlagerige wind van ongeveer 40 km/u niet hard genoeg om te blijven hangen. Na een aantal vluchten trok de wind wat verder aan en kon ik blijven hangen, alhoewel met moeite. De soarband was niet zo heel erg breed en als ik er even naast zat en de wind heel even minder werd, stond ik weer aan de grond. Op deze manier vier vluchtjes gemaakt. De laatste vlucht was bij 50+ km/u wind. Dit was teveel van het goede, want ik moest goed mijn best doen mijn Mambo voor het duin te houden en er niet achter geblazen te worden.
Ondertussen waren Hadewych en Nico ook nog aan het vliegen geweest. Toen we weer allen hadden ingepakt en weer naar huis gingen, was de wind rond de 60 km/u.

Mijn vlucht 1, 2, 3 en 4 op de DHV XC.

Maasvlakte soaren deltavliegen 4 mei bevrijdingsdag (foto door Hadewych van Kempen)