De voorbereidingen op de Australië trip zijn zo goed als afgerond. De toestellen zijn aangekomen in het pakhuis in Sydney en kunnen daar opgepikt worden.
Ik heb mijn ‘Visiting Pilot Membership’ van de Australische HGFA binnen.
FAI licenties worden doorgaans in januari gestuurd, maar aangezien we er één van 2013 nodig hebben op het WK, heeft de KNVvL er voor de kernploegleden eentje eerder kunnen toesturen.

Ik heb een SPOT gekocht. Hiermee ben ik live te volgen via deze link.
Het WK team vliegt niet met een SPOT, maar ik wel omdat:
– Veiligheid (Mocht er ooit iets gebeuren, dan kun je op dat kastje met één druk op de knop de hulpdiensten inschakelen)
– Leuk voor het thuisfront (Ik weet dat met name mijn vader het prachtig vind om Live mee te kijken en zo zullen er nog wel een aantal mensen zijn die dit waarderen)
– Makkelijk hulpmiddel voor het ophalen door Anne-Marie (of anderen)
– Ik dit soort nieuwe snufjes interessant vind.

Een vliegennet voor over je hoofd heb ik van Sinterklaas gehad. De sockguards om je broek, sokken en huid te beschermen tegen de stekels in de Australische outback dien ik in Australië zelf te kopen, omdat ze hier in Nederland slecht te koop zijn.
Mijn parachute is opnieuw gepakt.
Ik heb een Brauniger Compeo+ gekocht. Dit omdat ik problemen had met mijn Aircotec XCtrainer. Nu heb ik er dus een goede backup GPS/tracklog/Vario bij die ook nog eens een aantal functionaliteiten heeft die ik miste op mijn XCtrainer.
Voor mijn GoPro heb ik een flexibele stang gekocht, nu kan ik makkelijk in de lucht mijn GoPro draaien, zodat ik nog leukere beelden kan maken.

We verblijven eerst een weekje in Sydney. Meteen de volgende ochtend gaan we Harbour bridge om 5 uur ‘s ochtends beklimmen.
Het vinden van een betaalbaar onderkomen in Sydney is niet gelukt omdat het tussen kerst en oud-en nieuw echt hoog-hoog seizoen is, tenzij we heel ver weg of in een niet vakantie waardig onderkomen zouden komen. We hebben B&B’s geprobeerd, hele goedkope hotelletjes, pensions, noem maar op. Uiteindelijk zitten we vlakbij het centrum in de Meriton Serviced Apartments.