Gisteren ben ik waarschijnlijk voor het laatst wezen vliegen bij de Buizerd in Moergestel omdat het einde seizoen is. Hoogst waarschijnlijk is dit ook de afscheidsvlucht van mijn huidige delta, de Z8.
Er waren niet zoveel piloten aanwezig, dus kon ik nog mooi een aantal starts en landingen maken. Bij mijn eerst start kreeg ik het 2de lijntje (omschakelen van de kabel boven de bottombar naar onder de bottombar) niet voor elkaar. Met als gevolg dat ik enorm aan het gieren was. Uiteindelijk ben ik afgekoppeld en weer geland.
Vervolgens ben ik eerst gaan helpen om anderen te starten (met de quad de kabel ophalen en piloten wegstarten). Martin startte op een mooi moment en wist anderhalf uur boven te blijven. Inmiddels konden we nog maar één kabel gebruiken omdat er een karabiner verbogen was.
Het duurde bijna 2 uur voor ik mijn volgende vlucht kon maken. Dit ging weer enorm goed met het traplieren. Eenmaal boven ging ik op zoek naar de thermiek. Mijn vario gaf helemaal geen thermiekpiepjes. Dat vond ik erg vreemd, aangezien ik wel voelde dat er iets te gebeuren stond. Ik stond even later weer aan de grond en heb toen snel mijn vario bekeken. Hier was iets niet helemaal pluis. Bij de instellingen klopte er iets niet. Resetten durfde ik niet op dat moment, maar hopelijk kon ik bij mijn 3de vlucht met de inmiddels andere/rare piepjes toch boven blijven. Deze vlucht ging het weer hetzelfde, ik had geen idee of ik thermiek had of niet.
De volgende dag heb ik mijn vario gereset. Hiena klonken alle thermiekpiepjes weer als normaal en dien ik hem eerst nog goed te testen voordat ik vol vertrouwen ermee in Australië mee kan vliegen. Op de DHV XC website kreeg ik namelijk ook al een melding dat het geen geldige tracklog is, maar dat zou kunnen komen door dit euvel of omdat de tijd nog op Turkse tijd stond.
Ik ga nog bekijken of ik als backup GPS een Compeo aanschaf, want het zal maar gebeuren dat ik zo’n verre reis maak en zit te ‘klooien’ met mijn vario.

De dag bij de Buizerd was in ieder geval lekker, goede starts, goede landingen, lekker weer. De komende maanden hopelijk genoeg soaren om de deltavliegspieren op orde te houden.

Mijn vluchten:
Vlucht 1 op de DHV XC
Vlucht 2 op de DHV XC
Vlucht 3 op de DHV XC