Vandaag was de laatste dag van het EK in Kayseri, Turkije.
Toen we op de berg kwamen stond er een stevige Oostenwind. De weerman, waarover later meer had dit niet voorspeld. Het enige wat hij later zei is ‘over 2 uur moet het weer Noord zijn. Tijdens de briefing begon the weerman wederom met ‘it is sunny’, alsof we dat nu na al die dagen hitte en zon nog niet zitten. Deze keer kreeg hij na deze uitspraak een groot aplaus van iedereen. Terwijl dit aplaus nog nagalmde was de wind van achteren aan het blazen en vlogen ineens een tiental delta’s de lucht in, over elkaar heen. Iedereen ging rennen en gelukkig was er op het debielenveldje waar ik nog steeds sta, niets gebeurd.
In de sprint naar mijn toestel bleef ik met mijn variotouw aan Wolfy zijn GPS-pod hangen. We konden voor een paar seconden beiden niet verder. Achteraf konden we er wel om lachen. De taak werd uitgesteld en ingekort en uiteindelijk ging iedereen tegen 3-en vrij rap de berg af. Het ging goed omhoog naar 4km en koud dat het was. Bij de startgate zat ik wel goed en na een aantal kilometers vliegrn zag ik voor me gaggle omhoog gaan. Daar kwam ook weer mooi omhoog, maar de piloten waarmee ik zat vlogen meer naar het Noorden. Ik hield de koerslijn aan en dat pakte mooi uit, want op de route vond ik een mooi bel die mij weer naar 4km bracht. Met 15km tegenwind kwam ik steeds lager. 4km voor kp1 kwam ik Gijs tegen die het keerpunt al had gerond. Ik heb daar 200 meter gepakt, maar erg serieus ging het niet meer omhoog. Dit is ook niet zo raar want het was al tegen 6-en en dan dooft de thermiek al. Ik ronde het keerpunt en vloog langs de bergkam richting goal, maar op een paar slappe thermiekpiepjes na waar ik wat uitduwde, was er niets meer. Een prachtige landing als afsluiter van deze vliegvakantie heb ik gemaakt, waarna een Turkse schapenhoeder nog voorbij mijn toestel kwam met een paar honderd dieren.
Morgen ochtend vlieg ik al om 8 uur weer naar Schiphol. Araldo brengt me in alle vroegte weg.
Vanwege familie aangelegenheden ga ik al voor de prijsuitreiking op zaterdagochtend weg. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant wil ik ook graag bij mijn familie zijn op zondag.

Mijn vlucht op de DHV XC.

Mediawagen voor live uitzending Taak 9 Delta wordt weer teruggezet na omgeblazen te zijn Veel media aanwezig deze dag, dit omdat Rifat Yildrim, de burgemeester aanwezig is Roofvogel Keren bij het verste keerpunt van de dag B19 Hoog boven het Turkse landschap Geland vlakbij een herder met een paar honderd schapen