Op donderdag ochtend gingen we met hevige regen en 11 graden van huis weg. Na 1100km rijden kwamen we om 7 uur ‘s avonds aan in zonnig 27 graden Laragne Monteglin, Zuid Frankrijk.
Ik had met heel veel moeite plekje 15 gereserveerd, maar uiteindelijk stonden we op plekkie 30. Achhh, het is Frankrijk, dus waarom zou je je dan druk maken.
Vrijdag heb ik mijn verplichte rustdag gehouden na een lange reisdag, maar zaterdag heb ik meteen lekker gevlogen.
Terwijl bijna iedereen naar de lage Chabre ging, zijn wij (Rob, Frank, Arne en ik) naar de west start van Aspres gegaan. Er stond een stevige laminaire wind recht op de berg waar we in wat rustigere momenten makkelijk konden starten. Meteen na de start (op 1750m) ging het lekker omhoog, maar veel hoger dan 2000m kwam ik niet. Op een gegeven moment zag ik Arne gaan steken richting de Ajour. Ik dacht wat gemist te hebben over de radio dus ik er achter aan. Na een minuut steken ging Arne terug richting de zendmast. Hmmm dacht ik, dan maar hetzelfde doen. Bij de zendmast ging het wel veel hoger, maar niet hoger dan 2275 meter. Na communicatie met Arne besloten we alsnog te gaan steken richting de Ajour. Halverwege het dal heb ik nog een paar honderd meter weten te pakken om vervlogens op 1900m aan te komen bij de Ajour. Frank zag ik al landen onder de Ajour en in de verte zag ik Rob aan de Genis landen. Gelukkig had ik snel de bel van de dag naar 2500m te pakken. Arne ging op glij richting de camping. Ik had hem niet goed gehoord en tevens niet de camping als LZ in mijn GPS gezet. Ik wilde dus ten zuid westen van de genis bijtanken om daarna op de camping te landen. Bij de Genis zat niets en verder zoekend vond ik ook niets. 2km ten Noorden stond ik aan de grond. Achteraf had ik het makkelijk kunnen halen, temeer omdat Arne de csmping had gehaald en ik nog eens 50 meter hoger zat bij de Ajour.
Ach, wel jammer dat ik niet op de camping stond, maar de vlucht van 7 kwartier was een mooie voorbereiding op het BK. Het samen vliegen met Arne ging ook goed en de communicatie ging effectief, behalve dan dat laatste, dat hoorde ik niet goed.
Zondag hadden we om 8:30 veiligheids briefing en daarna werd de dag gecancled vanwege de harde wind.